www.ostmarkasvenner.no

På tur med flinke jenter

Flinke og interesserte jenter, fra venstre: Sofie, Ingvild, Idunn, Alba, Selma og Petra. Bak Sigmund og Eline Hågvar.

Seks interesserte og flinke jenter trosset styrtregnet og ble med på tur i Østmarka.

Guider var Sigmund og Eline Hågvar som begge er biologer og Frank Alm Haugen som kan det meste om frosker, salamander, buorm og andre interessante dyr som lever ved Fjelstaddammen.

Bilde oppe til høyre: Flinke og interesserte jenter, fra venstre: Sofie, Ingvild, Idunn, Alba, Selma og Petra. Bak Sigmund og Eline Hågvar. Foto: Helga Gunnarsdottir

Tordivelen undersøkes
Tordivelen undersøkes

Ved Fjelstaddammen var det hyggelig at vi fikk se så mange dyr; ryggsvømmer, virvler, vannkalv, ulike øyenstikker nymfer, vannymfe, froskelarver (buttsnutefrosk) og den flotte tordivelen. Og i skogen hørte vi og så mange fugler: løvsanger, rødsrupe, svarttrost og bokfink for å nevne noen. Eller ble vi kjent med trebukker som spiser gamle trær, sopp som spiser barnåler, kjuker som vokser på trær og ble brukt til å tenne bål i steinalderen.

En stor maurtue vekker interesse
En stor maurtue vekker interesse

Før det værste styrtregnet kom var vi under tak på Skullerudstua hvor Sigmund og Eline viste fossiler av fisker, blekksprut og kråkebolle, fortalte om dinosaurer og menneskets utvikling og mange andre spennende ting. Idunn oppsummerte turen fint i det hun sa det den “hadde vært morsom og at hun hadde lyst å være med til neste år også” :)

I ly for regnet, matpakka spises ved Fjelstaddammen
I ly for regnet, matpakka spises ved Fjelstaddammen

Flere bilder fra turen, tatt av Frank Alm Haugen, vil bli lagt ut etterhvert.

Tips en venn  Skriv ut