Til hovedinnhold

17.09.2023

Guidet tur langs Flyktningeruta

09.00 Merk! Avmarsj fra Vangen kl. 10.00.

Oppmøte på parkeringsplassen ved Skullerudstua kl. 09.00 for felles busstransport til Vangen.

Østmarkas Venner og Flyktninghjelpen ønsker også i år å invitere til en guidet tur for å sette søkelyset på folk på flukt, samt å gi informasjon om flyktningeruta som var i bruk under krigen.

TUREN ER FULLTEGNET!

Det var stor oppslutning om turen langs Flyktningeruta i fjor. Foto: Steinar Saghaug.

I 2022 var det 100 år siden Fridtjof Nansen ble tildelt Nobels fredspris «for sin ledende rolle i forbindelse med tilbakesendelsen av krigsfanger, internasjonalt hjelpearbeid og rollen som Folkeforbundets høykommissær for flyktninger». Flyktninghjelpen og Østmarkas Venner markerte dette ved å invitere til guidet tur på en del av ruta som ble brukt av norske flyktninger under krigen.

Formålet med turen var å lære mer om Flyktningeruta og å sette søkelyset på folk på flukt. Dette er dessverre ikke mindre aktuelt i 2023. Vi ønsker derfor også i år å invitere til en guidet tur for å sette søkelyset på folk på flukt, samt å gi informasjon om flyktningeruta som var i bruk under krigen. Det blir også informasjon om andre spennende steder vi passerer underveis. Kjentmann og guide for dagen er Østmarkabok-forfatteren Even Saugstad.

Turen går på blåmerkede stier langs den historiske Flyktningeruta og passer for alle som er vant til å gå i Østmarkas litt ulendte, til dels krevende, terreng.

Det blir flere stopp underveis, så ta med mat og drikke for hele dagen. Vi kommer ikke innom noe serveringssted på veien. Turen er 15 km lang og er beregnet å ta ca. 6-7 timer. Godt fottøy og klær etter vær!

Det settes opp felles busstransport til Vangen fra parkeringsplassen ved Skullerudstua kl. 09.00, med avmarsj fra Vangen kl. 10.00. De som ikke blir med på fellestransport fra Skullerudstua må selv komme seg til Vangen til kl. 10:00.

 

Turen er fulltegnet!

 

Adkomst:
Hvis du skal være med bussen til Vangen, ta T-bane eller buss til Skullerud T. Det er også gode parkeringsmuligheter ved Skullerudstua og på Bysetermåsan.

Les mer om ruta på:
https://ut.no/turforslag/1115777/flyktningeruta-historisk-vandrerute og  https://lokalhistoriewiki.no/wiki/Flyktningeruta

Kontaktpersoner:
Torstein Bae, Flyktninghjelpen. Tlf.: 924 09 376
Ingunn Lian Nylund, Østmarkas Venner. Tlf.: 949 82 006

Her kan du se og laste ned hele oversikten over alle arrangementer i regi av Østmarkas Venner i 2023