Til hovedinnhold

04.06.2023

Guidet tur til Puttdalen, østre Haukåsen og Puttåsen

10.30

Oppmøte ved bommen i Marka ved Lindebergåsen

Østmarkas Venner inviterer til guidet tur til Puttdalen, østre Haukåsen og Puttåsen. Turen byr på møter med bekker, fosser og myrer omkranset av spennende skog. Guider på turen er Helga Gunnarsdóttir og Bente Lise Dagenborg.

Puttebekken danner fine fossefall. Foto: Steinar Saghaug.

Vi følger stien til Grønlihytta og videre opp Puttdalen til Lauvtjern. Derfra går vi inn i området som Østmarkas Venner har foreslått vernet hvor vi møter bekker, fosser og myrer omkranset av spennende skog.

Vi går hjemover via Puttåsen som private grunneiere har tilbud til frivillig vern.  Retur til utgangspunktet ved Lindebergåsen for de som ønsker det.

 

Turen er ca. 8 kilometer lang, beregnet til rundt 4–5 timer, i rolig tempo, inkludert rasting og småstopp. Turen passer for alle som er vant til å gå i Østmarkas litt ulendte terreng. Ta med rikelig med mat og drikke. Solid fottøy er nødvendig, og turstaver for dem som ønsker det.

 

Alle er hjertelig velkomne.

Turen er gratis, og det er ingen påmelding.

Følg med for eventuell oppdatert informasjon!

Kollektivtransport:

Du kan ta T-banen, linje 2 eller 79 bussen som begge stopper på Lindeberg. Vær oppmerksom på Buss for Bane så sjekk Ruter. Fra Lindeberg går du forbi Lindeberg skole og følger grøntdraget mellom blokkene til du krysser under veien Lindebergåsen.