Til hovedinnhold

26.09.2023

Markatreff på Sørli besøksgård

17.00

Sørli besøksgård ved Haraløkka på Bøler

Sørli besøksgård og Østmarkas Venner ønsker velkommen til gårdsbesøk! Få et innblikk i hvordan gården Sørli drives! Gården drives etter regenerative prinsipper og kretsløpstankegangen står sterkt. Dyr, jordsmonn og planter forvaltes helhetlig. Kvelden byr også på informasjon om Sørli-plassen og dens historie, samt filmer fra Østmarka.

Sørli besøksgård er en økologisk gård ved Nøklevann i Østmarka, ikke langt fra bebyggelsen på Bøler. Foto: Espen Bratlie.

Kl. 17.00 Sørli serverer mat fra egen produksjon. Så langt beholdningen rekker.

Stands og demonstrasjoner fra ulike foreninger. Anledning til å gå rundt å titte på den mangfoldige gården.

Kl. 18.00 Programstart
Kort presentasjon av Sørli fra gamledager og en presentasjon av dagens besøksgård.

Kl. 19.00 (eller når det er mørkt nok) vises bilder fra Sørli før og nå, og det blir filmer fra Østmarka.

Programmet varer til ca. 20.30.

Arrangementet er åpent for alle, det kreves ikke forhåndspåmelding og det er gratis.

Sørli besøksgård eies av Oslo kommune. Her formidles hvordan maten blir til fra jord til bord til skolebarn som kommer på besøk. Besøkende deltar aktivt i driften og lærer å dyrke mat, stelle med dyr og skjøtsel av kulturlandskap. Sørli består i dag av tre ansatte. Besøksgårdsbestyrer som er utdannet agronom i økologisk landbruk bor på gården. Gården har stort fokus på kretsløp og samspill med naturen. Det er åpent tun på Sørli hver lørdag mellom 11-15. Da kan man hilse på dyrene, få servering og delta på ulike aktiviteter.

Sørli ligger 300 meter fra parkeringsplassen på Haraløkka (innkjøring fra Bølerlia). Sørli var opprinnelig et småbruk med historie tilbake til 1800-tallet. Besøksgården ble etablert i 2019.