Til hovedinnhold

28.06.2024

Nasjonalparktreff på Bøvelstad

Fredag kveld til søndag

Bøvelstad i hjertet av Østmarka

Bli kjent med nasjonalparken når kulturlandskapsgruppa i Østmarkas Venner inviterer til nasjonalparktreff på Bøvelstad helgen 28.- 30. juni.

Bøvelstad. Foto: Espen Bratlie.

Østmarkas Venner ønsker fortsatt å skjøtte kulturlandskapet rundt Bøvelstad, og vil som vanlig tilrettelegge for beiting med sauer fra Vangen. Dette er den beste måten å ta vare på kulturlandskapet.

Vi mener det også er aktuelt å bidra til at kunnskapen om nasjonalparken bedres. Det gjelder viktige ting som historien bak opprettelsen, grenser, de ulike verneformene, følger for friluftslivet, forskrifter og administrasjon av verneområdene. Vi planlegger derfor en tur i det tidligere reservatet (nå sone A) lørdag den 29. juni.

De som ønsker å delta, må komme seg inn til Bøvelstad fredag kveld og overnatte til lørdag. Turen blir middels krevende, men godt fottøy er anbefalt. Søndag blir det som vanlig slått, og de som ønsker det, kan bli over til søndag og om ønskelig, delta på slåtten.

Alle tar med egen mat og drikke til hele oppholdet. Husk lakenpose! Vi fyrer opp grillen fredag kveld.

Arrangementet er gratis og åpent for alle venner av Østmarka, men krever påmelding.

Påmelding gjøres til Johan G. Ellingsen.

Velkommen!

Bøvelstad:

Bøvelstad ligger i nasjonalparken, og er en tidligere husmannsplass som ligger flott til ved Støttumfjorden i Børtervann. Bøvelstad drives i dag som hytte av DNT Oslo og omegn og har 17 sengeplasser. Det er gode muligheter for telting og bading.

 

Transport:

Vi anbefaler å ta sykkel fra Bysetermosan og gå inn blåmerket sti fra Rausjø.