Til hovedinnhold

16.06.2023

Slåttetreff på Bøvelstad - NY DATO!

19.30

Oppmøte på Bøvelstad

Kulturlandskapsgruppa for Bøvelstad og ØV inviterer også i år til slåttetreff i hjertet av Østmarka. Slåttetreffet starter fredags kveld og varer til søndag. Program og mer informasjon følger.

Slåttetreff på Bøvelstad. Foto: Bjarne Røsjø.

Slåttetreffet må dessverre framskyndes en uke til helgen 16. -18. juni grunnet en misforståelse med bestilling av Bøvelstad. Siden det er alt for tidlig for en slått, blir det desto mere tid til hygge og tur i reservatet. Vi skal få brakt inn en tung beitepusser med båt, så det blir helgens store prosjekt.

Programmet må derfor endres litt, men opplegget ellers er det samme. Helgen 23. – 25. juni må da utgå. Beklager endringen!

Det er ingen påmelding til slåttetreffet. Vi samles på Bøvelstad fredag kveld. Alle tar med det de ønsker av mat og drikke til hele oppholdet. Det blir servert slåttegraut på lørdag, før det settes opp griller på kvelden. Søndag blir det en felles tur inn i hjertet av reservatet om været tillater det.

Bøvelstad er en tidligere husmannsplass som ligger flott til ved Børtervann i Rausjø skog, omtrent midt i Østmarka utenfor Oslo. Bøvelstad drives i dag som hytte av DNT Oslo og omegn.

Arrangementet er gratis og åpent for alle!

Her følger litt praktisk informasjon

Fra Bysetermosan til Tangentjern er det ca. 5 km. Derfra er det ca 1,5 times gange på blåmerket sti. Turkartet over Østmarka, målestokk 1:25000 kan være lurt å orientere seg ut i fra.

 

Program:
Fredag kl. 20.00: Orientering om helgen, sosialt samvær og kveldsmat/grilling.

Lørdag kl. 10.00: Orientering om slått og dugnad. Det blir servert slåttegraut kl. 14.00. Bading og aktivitet etter eget ønske. Grilling og hygge utover kvelden. Bidra gjerne med kreative innslag.

Søndag kl. 10.30: En felles tur inn i hjertet av reservatet om været tillater det med Johan G. Ellingsen som kjentmann.

 

Mat:
Alle må ta med egen drikke, frokost/brød og pålegg, kveldsmat/grillmat og drikke til begge dagene. Ta også med nistemat og drikkeflaske/termos til søndagsturen. Arrangørene sørger for slåttegrauten og kaffe og noe å bite i, til kaffen lørdag. Brønnvannet må for sikkerhets skyld kokes om det skal drikkes til drikkevann, eller det må hentes i Børtervann.

 

Husk også å ta med:
Sove- eller lakenpose (vanlig DNT-hytte standard med dyner og tepper), kopp, bestikk og tallerken. Ta også med det du trenger av klær og godt fottøy (fjellstøvler anbefales). Det kan være kjekt å ha med myggnett og arbeidshansker. Det er teltplasser hvis du ønsker å ta med det for overnatting.

 

Eventuelle spørsmål kan rettes til Johan G. Ellingsen på tlf/SMS 909 21 568.

Vi håper på en fin helg sammen!

Velkommen!