Til hovedinnhold

13.03.18

Elvestuen besøker Østmarkas Venners årsmøte

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen har takket ja til å delta på Østmarkas Venners årsmøte 20. mars. – Vi gleder oss til å ta imot statsråden, som vil holde innlegg om veien videre mot en nasjonalpark i Østmarka, sier ØVs styreleder Helga Gunnarsdóttir.

Ola Elvestuen kommer til Østmarkas Venners årsmøte, for å fortelle om veien mot en nasjonalpark i Østmarka. Foto: Sveinung Bråthen.

Ola Elvestuen lanserte nyheten om at han setter i gang en kartlegging av verneverdiene i Østmarka, i en tale på Markadagen ved Skullerudstua i Oslo søndag 4. mars. Elvestuen understreket da at Østmarka har nasjonale verdier som vi må ta vare på. Videre la han vekt på at det er viktig å verne sammenhengende områder av en viss størrelse og omfang. Han sammenlignet Østmarka nasjonalpark med et smykke for Oslo og omegnskommunene, på lik linje med Munchmuseet.

­­– Nå har vi fått den gledelige nyheten om at han kommer til årsmøtet vårt på Skullerudstua 20. mars, med start kl. 19.00. Vi er takknemlige og føler oss beæret. Jeg oppfordrer våre medlemmer til å komme og møte statsråden, sier en begeistret styreleder i ØV, Helga Gunnarsdóttir.

Ideen om en nasjonalpark i Østmarka ble lansert for snart seks år siden, nærmere bestemt 14. mai 2012. Da hadde styret i ØV, under ledelse av Johan Ellingsen, jobbet med ideen i noen måneder, før den ble presentert for Ola Elvestuen. Han var da miljøbyråd i Oslo.

– Vi vil feire regjeringens beslutning om første steg på veien mot nasjonalpark med marsipankaker. Samtidig vil vi også feire at den planlagte grusveien gjennom verneområdet Spinneren og Dølerud er skrinlagt. Jeg håper våre entusiastiske medlemmer møter opp på denne gledens dag, sier ØV-lederen.