Til hovedinnhold

06.11.12

Elvestuen legger fram forslag om nasjonalpark i Østmarka før jul

Vellykket høstmøte på Skullerudstua mandag kveld om Østmarkas Venners forslag om nasjonalpark i hjertet av Østmarka.

Steinar Saghaug

Godt over 100 tilhørere var vitne til en storslagen kveld med bred politisk og faglig enighet om nasjonalparken. Størst spenning var knyttet til innlegget fra miljøbyråd Ola Elvestuen: – Vi har dette fine området med disse naturkvalitetene. Jeg er enig i forslaget fra ØV og legger fram en sak om å gå videre med forslaget om nasjonalpark.

Det var som vi fornemmet at salen løftet seg og han ble han avbrutt av en varm og lang applaus.

Han la også vekt på at Oslo kommune må gå foran og bruke sin tyngde og vise at vi mener alvor. – Med en nasjonalpark legger vi en verdi til til byen og gir den en ny dimensjon. Nasjonalparken vil bli en verdi for byen, for resten av landet og for de tilreisende. Dette må vi derfor støtte og få det igjennom bystyret, sa Elvestuen. Han avsluttet appellen med å rose ØV for at de har gjort et veldig godt grunnarbeid.

De øvrige paneldeltakerne fra Ap, SV, Naturvernforbundet og OOF støttet også helhjertet opp om forslaget. Det var mange isalen som alle var begeistret for forslaget, etter innleggene og applausen å dømme har saken stor støtte i vår medlemsmasse.

Vår tidligere leder og æresmedlem Steinar Saghaug har tatt bildene som taler for seg!