Til hovedinnhold

15.05.24

Dronning Mary: – Det er så koselig på skogstur!

Østmarka viste seg fra sin aller beste side da det danske kongeparet var på besøk i Norge. Et Ulsrudvann badet i flott sol var de vakre omgivelsene for en hyggelig formiddagstur sammen med det norske kronprinsparet.

Kong Frederik, Dronning Mary, Kronprinsesse Mette-Marit og Kronprins Haakon besøkte Ulsrudvann.

Som en del av besøket til Norge var Dronning Mary og Kong Frederik av Danmark på tur langs Ulsrudvann sammen med Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit.

Arrangør av besøket den 15. mai var Den Norske Turistforening (DNT) sammen med Utenriksdepartementet og kongehusene i Norge og Danmark.

Kong Frederik (55) overtok den dansken tronen 14. januar i år, da hans mor Dronning Margrethe abdiserte.

Det var en varm flott dag da Kong Frederik, Dronning Mary, Kronprinsesse Mette-Marit og Kronprins Haakon besøkte Ulsrudvann.

Flere tusen fremmøtte

Flere tusen mennesker hadde møtt opp langs ruten for å få et glimt av de kongelige deriblant flere barnehager. Mange hadde også tatt seg litt fri fra jobben for å få med seg det historiske besøket.

De kongelige startet med å ta T-banen fra Stortinget til Ulsrud. Det var satt opp en spesialavgang for dem, pressen og følget.

Flere tusen møtte opp da det danske kongeparet og det norske kronprinsparet besøkte Østmarka.

De ankom parkeringsplassen på Østmarksetra cirka klokken 10.00 den 15. mai og ble møtt av skolebarn som veivet med både norske og danske flagg. Veien opp fra T-banestasjonen til Ulsrudvann foregikk i bil for de kongelige.

De fremmøtte stod langs ruten med norske og danske flagg. De ropte og hilste pent på de kongelige. Alle ønsket et lite glimt av de prominente gjestene. De kongelige tok seg også god tid til å hilse på mange.

Dronning Mary og Kronprinsesse Mette-Marit strålte om kapp med solen.

– Den smukke norske natur!

Det var også et stort presseoppmøte. Et sted mellom 75-100 pressefolk var møtt opp fra norsk og internasjonal presse. De oppmøtte pressefolkene fikk ikke lov til å følge med på turen rundt vannet, men ble geleidet av et stort politioppbud til to bildelokasjoner.

Mot slutten av turen stilte Kong Frederik og Dronning Mary opp for å svare på spørsmål.

– Det er så koselig, sa danske Dronning Mary på spørsmål fra pressen om hvordan det var å gå tur langs Ulsrudvann.

Hun fortsatte:

– Vi føler oss veldig heldig som kan starte dagen i den «smukke» norske natur. Det er veldig deilig!

 

Det var en vakker maidag ved Ulsrudvannet.

Kronprins Haakon, Kronprinsesse Mette-Marit, Dronning Mary og Kong Frederik poserte for den frammøtte pressen.

Kong Frederik: – Masse personlig glede

Kong Frederik hadde også en veldig fin opplevelse på tur.

– Vi står her i fantastisk norsk natur som viser seg fra sin «smukkeste» side. Jeg får masse personlig glede av det, sa Kong Frederik.

Etter besøket dro de kongelige rett videre til et møte med statsminister Jonas Gahr Støre. Alle som besøkte Ulsrudvann denne formiddagen i mai hadde fått en uforglemmelig opplevelse.

Både kongelige og andre koste seg på tur.