Til hovedinnhold

19.11.05

Gaupa "Nordens tiger" i Østmarka

Østmarkas Venner gjennomførte torsdag kveld (17.11.05) «tidenes høstmøte» om Gaupa «Nordens tiger» i Østmarka. Alt var vellykket! Et kjempeframmøte – det var satt ut stoler til 100 personer, men vi måtte i tillegg bære inn i møterommet alt som fantes av stoler på Skullerudsstua. Vi anslår antall frammøtte til et sted mellom 200 og 250 tilhørere. Det var fin aldersspredning fra små barn til veldig voksne.

Hanne Selboe Kargülle som bor på Haugerud (går i 8. klasse) startet med å fortelle forsamlingen om sitt møte med gaupa Håkon på en joggetur til Mariholtet 19. august i år.

Forsker John Odden fra Norsk institutt for naturforskning (NINA) tok oss med på et engasjerende og levende foredrag med film og bilder om gaupas liv og vandringer i Østmarka og sør-øst Norge.

Den store forsamlingen fulgte aktivt opp med spørsmål og kommentarer. Gaupa, det eneste viltlevende kattedyret i Skandinavia – og spesielt Østmarkagaupene Håkon og Vilma, fikk presentert seg på en grundig måte og vant mange nye venner blant Østmarkas Venner torsdag kveld.