Til hovedinnhold

18.04.18

Hyllest til skaperverket og naturens mangfold

Østmarkas Venner og Stiftelsen Østmarkskapellet inviterer 6. mai til gudstjeneste i Østmarkskapellet, for tredje år på rad. Bakgrunnen er at de kristne idealene om å ta vare på skaperverket, likner svært på naturvernernes idealer om å beskytte det biologiske mangfoldet.

Østmarkskapellet har vært både gudshus og turmål siden 1954. Foto: Bjarne Røsjø.

Østmarkas Venner fylte 50 år i 2016 og feiret jubileumsåret med nærmere 40 ulike arrangementer, som alle markerte betydningen av det enkle friluftslivet og nærhet til naturen. Vi fant fort ut at vi ville gjenta noen av de mest vellykkede arrangementene, og gudstjenesten som ble holdt i Østmarkskapellet i slutten av mai var åpenbart i den kategorien.

Østmarkskapellet har vært både gudshus og turmål siden september 1954, da første byggetrinn ble innviet. En av initiativtakerne til byggingen var for øvrig Reidar Eriksen fra Etterstad, som også var med på å stifte Østmarkas Venner og ble foreningens første formann i 1966.

Per Anders Nordengen, prest og Østmarka-venn, forretter søndag 6. mai. I samarbeid med Jan Ørnulf Melbostad som musikalsk ansvarlig, lager Nordengen en gudstjeneste som hyller både skaperverket og naturmangfoldet i Østmarka – i ord og toner. Det blir musikalske innslag med en gruppe fra koret Prinsdal Sangeri, og ved oboisten Øyvind Normann. ØVs leder Helga Gunnarsdóttir holder et innlegg og kan blant annet svare på spørsmål om den planlagte nasjonalparken i Østmarka.

Østmarkskapellet ligger flott til på høyden mellom Rundvannet og Smalvannet i Østmarka, og kan nås i løpet av en halvtimes gange på sti eller vei fra parkeringsplassen innenfor Grønmo. For lokalkjente er det også mulig å gå fra blant annet Skullerud og Bøler.

Gudstjenesten begynner kl.12. Etter gudstjenesten blir det kafeteria og hyggelig samvær på plassen utenfor kapellet.

Mer informasjon: – Skaperverket er skjørt, sårbart og utsatt. Referat fra gudstjenesten i 2016.