Til hovedinnhold

18.05.16

Jubileumsgudstjeneste for Østmarka og dens venner

Søndag 29. mai er dagen for en spesiell gudstjeneste i Østmarkskapellet: ØV er 50 år, og presten Per Anders Nordengen har sagt seg villig til å forrette under en jubileumsgudstjeneste som også er en hyllest til skaperverket i Østmarka.

Organisten Jan Ørnulf Melbostad (t.v.) og Per Anders Nordengen har sentrale roller i jubileumsgudstjenesten til ære for Østmarka og skaperverket. Foto: Østmarkas Venner.

Østmarkas Venner (ØV) ble stiftet på Rustadsaga 8. november 1966 av en gruppe ildsjeler som reagerte på den voldsomme utbyggingen som pågikk i Oslo på den tiden, og som gikk hardt ut over mulighetene for naturopplevelser og friluftsliv på østkanten. I 2016 – 50 år senere – er ØV blitt en aktiv og viktig organisasjon som fortsatt kjemper for å bevare Østmarka for kommende generasjoner.

– ØV og samarbeidspartnere inviterer til en rekke ulike arrangementer i jubileumsåret, som foredrag, kunstutstillinger, slåttetreff, turer med guide, aktiviteter for barn og minnestund ved Sarabråten. Mange av våre medlemmer har også ønsket seg en gudstjeneste i Østmarks-kapellet, og vi er veldig glade for at Per Anders Nordengen har sagt seg villig til å forrette. Vi er også veldig glade for at organisten Jan Ørnulf Melbostad og koret Prinsdal Sangeri sørger for tonefølget, sier ØVs styreleder Johan Ellingsen.

– Både preken, salmer, tekster og bønner vil handle om skaperverket og naturen. Dette er temaer som er i Østmarkas Venners interesse, og som har stor betydning i det kristne budskapet, forteller Per Anders Nordengen.

Østmarkskapellet ligger flott til på høyden mellom Rundvannet og Smalvannet i Østmarka, og kan nås i løpet av en halvtimes gange på sti eller vei fra parkeringsplassen innenfor Grønmo. For lokalkjente er det også mulig å gå fra blant annet Skullerud og Bøler.

Gudstjenesten begynner kl. 12. Etter gudstjenesten blir det kirkekaffe og hyggelig samvær på plassen utenfor kapellet, samt kollekt til inntekt for driften av Østmarkskapellet.

– Vi ønsker både ØV-medlemmer og alle andre vel møtt til gudstjenesten. Per Anders Nordengen er både ØV-medlem og en varm venn av Østmarka, og han har en sjelden evne til å sette ord på de følelsene som Østmarka kan vekke i oss, sier Johan Ellingsen.