Til hovedinnhold

23.09.15

Over 5000 protester mot aktivitetssonene

En gruppe Marka-venner leverte i dag 5605 underskrifter med protester mot aktivitetssonene som ligger inne i Oslos nye kommuneplan. Bystyret vedtok sonene, men Marka-organisasjonene og Naturvernforbundet fortsetter kampen.

Gjermund Andersen, som er styreleder i Naturvernforbundet Oslo og Akershus (NOA), sendte i dag en epost med takk til alle som har skrevet under oppropet mot aktivitetssoner. – Østmarkas Venner, Lillomarkas Venner og vi i Naturvernforbundet er svært takknemlige for den støtten din underskrift betyr for Markavernet. Uten våkne turgåere og Marka-brukere ville dette fort kunne blitt en katastrofe for hundremeterskogene, skrev Andersen.

De 5605 underskriftene ble overlevert til Høyres gruppeleder i Samferdsels- og miljøkomitéen, Pia Farstad von Hall. Hun lovet å bringe dem med seg inn i Bystyrets behandling av kommuneplanen senere i dag.

Kampen fortsetter

Til tross for at aktivitetssonene ble vedtatt på dagens Bystyremøte, betyr ikke det at det blir noen utbygging. Gjermund Andersen har nemlig påpekt følgende:

Håper på flere medlemmer

Naturvernforbundet, Østmarkas Venner og Lillomarkas Venner håper nå at flere Marka-venner vil melde seg inn i en eller flere av organisasjonene og på den måten støtte motstanden mot aktivitetssonene.

Medlemskap i Østmarkas Venner

Medlemskap i Lillomarkas Venner

Medlemskap i Naturvernforbundet (nasjonalt, fylke og lokalt)(kampanjepris akkurat nå)