Til hovedinnhold

21.05.24

Velkommen til åpning av Østmarka nasjonalpark 25. mai!

Klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen inviterer til åpning av nasjonalparken på Sandbakken lørdag 25. mai kl. 12-16. Østmarkas Venner håper mange av dere vil delta, og dele med oss gleden over at nærmere 30 prosent av Østmarka nå er vernet som nasjonalpark og friluftslivsområde.

Sandbakken. Foto: Espen Bratlie.

Selve åpningsseremonien starter kl. 13.00 og varer om lag en time. Før og etter er det sosialt samvær på vollen utenfor Sandbakken, boller, kaffe med mer og aktiviteter for barna.

Programmet ledes av statsforvalter Valgerd Svarstad Haugland og det blir taler ved statsråd Andreas Bjelland Eriksen, statsforvalteren, kommunesamtale med ordførerne og flere kulturelle innslag. Professor og forfatter Anne Sverdrup-Thygeson forteller om skogen. Guidet skogtur i nærområdet med Østmarka-guru Even Saugstad.

Flere av våre erfarne Østmarka-fotografer har satt opp fotoutstillinga «Østmarka nasjonalpark – mer enn bare trær». Utstillingen med 33 fotografier fyller ytterveggene på Sandbakken Sportsstue frem til 2. juni.

Vi oppfordrer til å gå, sykle eller ta buss

Vi forventer at det blir mange gjester og at parkeringen ved Sandbakken fort blir full. Vi oppfordrer dere derfor til å ta åpningen som en del av en tur i det fine været som er meldt. Det er passe gåavstand fra parkeringen ved Grønmo via Dølerud, over Spinneren, eller Klokkeruddalen, og fra parkeringen på Krokhol mot Sandbakken. Det er også fullt mulig å sykle til Sandbakken.

Buss 550 Enebakkbussen går fra Bussterminalen hver halvtime og stopper ved Brokkenhus og derfra er det 15 min å gå til Sandbakken. Buss 79 korresponderer med buss 550. Se Ruter for nærmere info.

Østmarkas Venner setter opp buss for medlemmer fra den øverste parkeringen ved Skullerudstua kl. 11.30, med retur kl. 16.00.

PS! Om det er valgt å være med på bussen tilbake til Skullerudstua etter arrangementet er ferdig, så vær oppmerksom på at man må gå ut til hovedveien, dvs. krysset Sandbakkveien/Enebakkveien. Dette på grunn av at vi ikke tar sjansen på at bussen kommer seg inn til parkeringen på Sandbakken på grunn av mye trafikk og biler. Bussen tilbake til Skullerudstua går kl. 16.00!

Bussen er for våre medlemmer og det kreves påmelding. Det er begrenset antall plasser og turen er gratis. Påmelding under.

Påmelding busstransport

Påmelding buss nasjonalpark åpning Sandbakken
Ønsker du/dere busstransport tilbake til Skullerudstua etter arrangementet?